Woensdag krantendag 288 – 24 februari 2018

“Woensdag krantendag”onder die titel begon ik op 16 november 2005 stukjes te schrijven voor de website van de PvdA. Dat is jarenlang redelijk goed gegaan. Ik kon me aan die zelfopgelegde opdracht houden. Deze maand is het mis gegaan. Vorige week was er reden genoeg om iets te schrijven. Jokkebrok Zijlstra was afgetreden, maar iedereen was al over de zielige man heen gevallen en wat moet ik daar dan nog voor zo’n klein publiek aan toevoegen? Ik vind het wel knap van de Volkskrantjournaliste, dat ze dit boven water heeft gekregen. Ik heb meteen weer meer vertrouwen in mijn krant.
Nu maar weer naar het nieuws. Een column op de site van een politieke stroming moet liefst over politiek gaan, maar even een uitstapje: Holleeder. Deze man schijnt flink crimineel te zijn en krijgt van de media alle aandacht. Pagina’s verslaggeving verlucht met tekeningen. Is het nu echt nodig om daar dagelijks aandacht aan te schenken?
Ook het fenomeen Baudet krijgt veel te veel aandacht. Als hij naar een politiebureau gaat om aangifte te doen, drommen de journalisten voor het bureau en wordt op radio en televisie uitgebreid verslag gedaan van zo’n actie. Gratis reclame zal Baudet denken. Ik hoorde een journalist zeggen dat er zo veel interesse was voor die actie. Ja zeg, de journalisten liepen te hoop, maar interesseerde het u en mij? Nou nee hoor, laat hem maar roeptoeteren.
De hype over het afvalbeleid van Waddinxveen is weer geluwd. We hebben wat afgemopperd, maar nu kunnen we gewoon ons plastic afval dagelijks aan de paal binden. Dat het maar op een dag in de week opgehaald wordt, daar trekken we ons niets van aan. De rommel is de deur uit en hoe het voor die deur er uit ziet, zal ons een worst zijn. We mopperen over het afvalbeleid, maar maken er zelf een rommeltje van.

Bert de Rijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s